Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(5)
Placówka
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
(1)
Filia "Niedźwiadek"
(1)
Filia "Niedźwiadek" - dzieci
(1)
Filia "Skorosze"
(2)
Autor
Królak Agata (1987- )
(1)
Machałek Patrycja
(1)
Mrowiec Justyna
(1)
Trojan Eleonora
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Język
polski
(4)
Temat
Przetwory owocowo-warzywne
(4)
Konfitury i dżemy
(1)
Kucharstwo
(1)
Marmolady i powidła
(1)
Gatunek
Książka kucharska
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Z działki z lasu i takie tam / Agata Królak. - Warszawa : Wydawnictwo Dwie Siostry, 2013. - 190, [2] s. : il. kolor. ; 21 cm.
Nowa książka Agaty Królak to niebanalny zbiór przepisów na przetwory. Trochę zwariowany, a trochę sentymentalny kulinarno-edytorski smakołyk. Znajdziecie tu powidła, dżemy, konfitury, musy, pasty, marynaty, soki, nalewki i inne przysmaki pachnące latem - a także ręcznie pisany tekst, smaczki potocznej polszczyzny kuchennej, ujmująco nonszalanckie ilustracje. Bez sztucznych barwników, bez konserwantów, bez zadęcia. Wyłącznie z ekologicznych składników i według sprawdzonych receptur. Ręczna robota z okrasą wspomnień i starych fotografii. Naturalnie i pysznie. Smacznego!
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek" - dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Filia "Skorosze"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Domowy Wyrób : niezbędny suplement każdej książki kucharskiej)
Indeks.
Na okł. i k. tyt. : Książka zawiera szczegółowe receptury przygotowania kiszonek, marynat, suszy, konserw i ekstratów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Przetwory z pomysłem / Patrycja Machałek. - Wydanie I. - Kraków : Znak Litera Nova, 2019. - 239, [1] strona : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
Druk dwuszpaltowy.
Książka zarówno dla tych, którzy dopiero zaczynają przygodę z przetwarzaniem owoców i warzyw, jak i dla tych, którzy znają już tajniki pasteryzowania, ale szukają inspiracji i odmiany. Odkryj przepis na kiszoną cytrynę i marynowane kiełki. Kanapki posmaruj paprykowym pindżurem, do makaronu dodaj ajvaru własnej roboty. Frużeliny, dżemy i marmolady będą doskonałe do kanapek, deserów, a nawet mięs! Słodko-ostre pikle zaskoczą jako dodatek do obiadu, a domowy ocet z pigwy przyniesie ukojenie w gorący letni dzień. Prace zaplanujesz z praktycznym kalendarzem sezonowym. Pozbądź się z kuchni konserwantów, barwników i syntetycznych wzmacniaczy smaku. Zyskasz niepowtarzalne przetwory, których nie da się znaleźć na sklepowej półce. Przygotowywanie przetworów może być prostsze, niż myślisz. źródło opisu: materiały wydawcy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Skorosze"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Domowe przetwory : dżemy, konfitury, marmolady / [zebrała i opracowała: Justyna Mrowiec]. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2023. - 126, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Przetwory owocowe. Tradycyjne, wykwintne, egzotyczne. Smak lata zamknięty w słoiku - tak najprościej można określić to, czym są przetwory owocowe. Pozwalają cieszyć się smakiem i aromatem owoców nawet wtedy, gdy za oknem pada śnieg. Dziś chętnie sięgamy do przepisów naszych babć, które pieczołowicie ustawiały słoiki z powidłami na półkach w spiżarni. Ale jednocześnie chcemy, aby nasze dżemy miały niepowtarzalną, nowoczesną nutę - cytrusową lub ziołową. W tej książce znajdziesz: kilkadziesiąt przepisów na powidła, dżemy, konfitury i marmolady z różnych owoców: sezonowych, egzotycznych i z krzewów dziko rosnących, przepisy na przetwory tradycyjne, przygotowywane według receptur naszych babć, oraz nowoczesne z dodatkiem orzechów, przypraw, czekolady lub alkoholu, rady dotyczące wyboru owoców, środków żelujących i pasteryzacji przetworów. źródło opisu: materiały wydawcy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej