Sortowanie
Źródło opisu
Katalog centralny
(84)
Forma i typ
Książki
(80)
Poradniki i przewodniki
(12)
Proza
(8)
Publikacje popularnonaukowe
(6)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(5)
E-booki
(3)
Audiobooki
(1)
Gry i zabawki
(1)
Komiksy i książki obrazkowe
(1)
Poezja
(1)
Publikacje dla niewidomych
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(90)
wypożyczone
(17)
nieokreślona
(1)
Placówka
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
(22)
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
(12)
Oddział "Czechowice" Biblioteka dla Dzieci Nr 64
(5)
Filia "Niedźwiadek"
(15)
Filia "Niedźwiadek" - dzieci
(5)
Filia "Skorosze"
(21)
Filia "Skorosze" - dzieci
(10)
Filia "Gołąbki"
(12)
Filia "Gołąbki" - dzieci
(6)
Autor
Bednarski Włodzimierz (1943- )
(2)
Bone Emily
(2)
Czapski Janusz
(2)
Gawęcki Jan
(2)
Gertig Henryk
(2)
Jarzynka-Jendrzejewska Magdalena
(2)
Lymbery Philip (1965- )
(2)
Modelski Łukasz (1970- )
(2)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(2)
Nowak Krystian (pisarz)
(2)
Oakeshott Isabel
(2)
Oślizło Ryszard
(2)
Reps Arnold
(2)
Rotkiewicz Marcin (1972- )
(2)
Supeł Barbara
(2)
Sypnik-Pogorzelska Ewa
(2)
Łuksza Agata
(2)
Abramovitz Janet N
(1)
Adamczak Marek (technolog żywności)
(1)
Aker Rupert
(1)
Ambrożewski Jacek (1989- )
(1)
Anderson Allan M
(1)
Anderson Lena
(1)
Bandoła Katarzyna
(1)
Barbasiewicz Maria
(1)
Barecki Andrzej
(1)
Barsotti Eleonora
(1)
Bator Mikołaj
(1)
Biernat Jadwiga (1944- )
(1)
Biller Elżbieta
(1)
Bolimowska Wiesława
(1)
Bosacka Katarzyna
(1)
Bralczyk Jerzy (1947- )
(1)
Brown Lester R
(1)
Brown Susan E
(1)
Brunka Marek
(1)
Byra Agata
(1)
Caparrós Martín (1957- )
(1)
Cebo-Foniok Małgorzata
(1)
Chmielewska Anna (medycyna)
(1)
Chudzik Małgorzata
(1)
Cieślak Piotr
(1)
Ciszowski Krzysztof
(1)
Czarnobilska Ewa
(1)
DeTour Adam
(1)
Dominik Piotr
(1)
Duda Grażyna
(1)
Dulińska-Stanek Ewa
(1)
Durnowska Małgorzata
(1)
Dąbrowska Beata Anna
(1)
Dąbrowska Ewa (internista)
(1)
Earle Mary D
(1)
Earle R. L
(1)
Elford Sally
(1)
Filippi-Lechowska Paulina
(1)
Flavin Christopher
(1)
Fock Andrea (1961- )
(1)
Freer Chrissy
(1)
French Hilary F
(1)
Gameau Damon
(1)
Giaufret Benedetta
(1)
Goreń Michał
(1)
Gołębiowski Janusz
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Gröber Uwe
(1)
Haigh Rachel (1952- )
(1)
Hajduk Malwina
(1)
Hamm Michael
(1)
Heepen Günther H. (1957- )
(1)
Helbin Jadwiga
(1)
Hopfer-Gilles Marta (1979- )
(1)
Hydzik Piotr
(1)
Ibelings Anne
(1)
Jager Katja
(1)
Jałowiec-Sawicka Magdalena
(1)
Johnsen Ina-Janine (1964- )
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Kirschner-Brouns Suzann
(1)
Kolarzyk Emilia
(1)
Kolasińska Katarzyna
(1)
Konarzewska Małgorzata (technolog żywności)
(1)
Kos Czesław
(1)
Kowalczyk Stanisław (1956- )
(1)
Kubica R
(1)
Kur Małgorzata
(1)
Kuźmiński Michał (1981- )
(1)
Kwapińska Małgorzata
(1)
Kämpargård Niklas (1976- )
(1)
Langbein Walter-Jörg
(1)
Liguziński Maciej (1994- )
(1)
Liszyk Katarzyna
(1)
Maciąg Agnieszka (1969- )
(1)
Majcher Sylwia
(1)
Makowiecka-Siudut Anna
(1)
Malaguzzi Silvia
(1)
Mantorska Aleksandra
(1)
Marienborg Irene
(1)
Marrone Teresa (1955- )
(1)
Matuszak Dagmara (1973- )
(1)
Mazur Marcel
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(31)
2010 - 2019
(31)
2000 - 2009
(19)
1990 - 1999
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(34)
Kraj wydania
Polska
(84)
Język
polski
(84)
Odbiorca
Dzieci
(11)
0-5 lat
(7)
6-8 lat
(6)
9-13 lat
(3)
Dorośli
(1)
Młodzież
(1)
Niewidomi
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(8)
Literatura angielska
(3)
Literatura norweska
(2)
Literatura szwedzka
(1)
Temat
Żywność
(55)
Odżywianie
(13)
Zdrowe odżywianie
(8)
Żywność prozdrowotna
(7)
Pieczenie (obróbka termiczna żywności)
(6)
Kucharstwo
(5)
Marnotrawstwo żywności
(5)
Kiszenie żywności
(4)
Kultura stołu
(4)
Warzywa i owoce kiszone
(4)
Bezpieczeństwo żywnościowe
(3)
Biotechnologia
(3)
Gospodarka żywnościowa
(3)
Pierniki
(3)
Rolnictwo
(3)
Rolnictwo ekologiczne
(3)
Bary (lokale gastronomiczne)
(2)
Boże Narodzenie
(2)
Chów zwierząt
(2)
Ciasta
(2)
Dietetyka
(2)
Fast food
(2)
Fermentacja
(2)
Gastronomia
(2)
Gluten
(2)
Jadzia Pętelka (postać fikcyjna)
(2)
Jakość żywności
(2)
Kebab
(2)
Kuchnia wegetariańska
(2)
Leczenie dietą
(2)
Nauka
(2)
Organizmy transgeniczne
(2)
Paranauka
(2)
Potrawy dietetyczne
(2)
Produkcja zwierzęca
(2)
Przedmioty użytku codziennego
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Składniki odżywcze
(2)
Zmiany klimatyczne
(2)
Zwyczaje żywieniowe
(2)
Życie codzienne
(2)
Żywność transgeniczna
(2)
Żywność wygodna
(2)
Babeczki i muffiny
(1)
Batony zbożowo-owocowe
(1)
Biblia
(1)
Biochemia
(1)
Biologia
(1)
Chemia
(1)
Chemikalia
(1)
Chleb
(1)
Choroby
(1)
Choroby ludzi
(1)
Choroby odzwierzęce
(1)
Cukier
(1)
Degradacja środowiska
(1)
Detektywi amatorzy
(1)
Dieta oczyszczająca
(1)
Dieta owocowo-warzywna
(1)
Dziadkowie i wnuki
(1)
Dzieci
(1)
Dziewczęta
(1)
Ekologiczny styl życia
(1)
Etykieta (poligrafia)
(1)
Fałszowanie żywności
(1)
Fotografia cyfrowa
(1)
Freeganizm
(1)
Globalne ocieplenie
(1)
Gospodarka materiałowa
(1)
Gospodarka morska
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
Głodówka lecznicza
(1)
Głód
(1)
Hildegarda (święta ; 1098-1179)
(1)
Ideologia
(1)
Jedzenie (czynność)
(1)
Język polski
(1)
Kobieta
(1)
Komunizm
(1)
Kosmetyki
(1)
Koty
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia włoska
(1)
Kulinaria
(1)
Kultura
(1)
Las
(1)
Lemurowate
(1)
Leśnictwo
(1)
Malarstwo (szt.plast.)
(1)
Medycyna niekonwencjonalna
(1)
Menopauza
(1)
Mikroelementy
(1)
Międzynarodowe stosunki gospodarcze
(1)
Monsanto Company
(1)
Młodość
(1)
Nawyki konsumenckie
(1)
Nierówności społeczne
(1)
Ochrona konsumenta
(1)
Osoby z zaburzeniami psychicznymi
(1)
Owoce
(1)
Temat: czas
1901-2000
(5)
2001-
(5)
1989-2000
(4)
1945-1989
(3)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Polska
(3)
Rzym (Włochy)
(1)
Toruń (woj. kujawsko-pomorskie)
(1)
Śląsk
(1)
Świat
(1)
Gatunek
Poradnik
(15)
Przepisy kulinarne
(13)
Wydawnictwa popularne
(7)
Publikacja bogato ilustrowana
(6)
Publikacje dla dzieci
(6)
Opowiadania i nowele
(5)
Opracowanie
(5)
Broszura
(4)
Książka kucharska
(2)
Podręcznik
(2)
Publicystyka
(2)
Reportaż
(2)
Esej
(1)
Etykieta (poligrafia)
(1)
Fotografia kulinarna
(1)
Gry planszowe
(1)
Książka obrazkowa
(1)
Monografia
(1)
Powieść
(1)
Powieść przygodowa
(1)
Reportaż argentyński
(1)
Reportaż polski
(1)
Thriller
(1)
Wiersze
(1)
Wydawnictwa dla dzieci i młodzieży
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(14)
Medycyna i zdrowie
(11)
Historia
(4)
Etnologia i antropologia kulturowa
(3)
Rolnictwo i leśnictwo
(3)
Biologia
(2)
Socjologia i społeczeństwo
(2)
Chemia
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Hobby i czas wolny
(1)
Ochrona środowiska
(1)
84 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: „od pola rolnika do stołu użytkownika”. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej. Prof. dr hab. n. med. Emilia Kolarzyk źródło opisu: https://pzwl.pl/Antyodzywcze-i-antyzdrowotne-aspekty-zywienia-czlowieka,4841564,p.html
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 614 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bezpieczeństwo i jakość żywności / Stanisław Kowalczyk. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, copyright 2016. - 415 stron : ilustracje ; 24 cm.
W książce przedstawiono ważne dla współczesnego wytwórcy oraz konsumenta zagadnienia, jak koncepcje bezpieczeństwa żywnościowego i żywienia, suwerenność żywnościowa, jakość żywności, jej fałszowanie oraz obrona żywności przed działaniami o charakterze bioterrorystycznym. Praca zawiera unikatowe rozważania na temat systemów bezpieczeństwa żywności na świecie, modeli ryzyka w tym obszarze, skali fałszerstw żywnościowych na świecie, w tym koncepcję tzw. drugiej fali oszustw żywnościowych, sformułowaną na bazie analizy wykazu ponad 700 znaczących incydentów żywnościowych z ostatnich 200 lat. Rozważania te są uzupełnione prezentacją wybranych, znaczących inicjatyw w zakresie bezpieczeństwa na świecie tak w wymiarze międzynarodowych (Codex Alimentarius), jak i regionalnym (System RASFF), wreszcie krajowym. Autor proponuje również działania, jakie powinny być podjęte na szczeblu globalnym i regionalnym, by zapewnić bezpieczeństwo żywności współczesnemu konsumentowi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338.43 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Samotny banan / Sylwia Majcher ; zilustrowała Anna Ostapowicz. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Wydawnictwo Egmont Polska Sp. z o.o., 2020. - 31, [1] strona, [1] karta tablic : ilustracje ; 19 cm.
(Czytam Sobie : eko. Poziom 1, Składam Słowa)
(Edukacyjny Egmont)
Duża czcionka.
Na straganie w pudełku leży samotny banan. Jest jeden i nie wygląda już doskonale. Nikt nie chce go kupić. Czy trafi na śmietnik? Składam słowa, pierwszy poziom serii „Czytam sobie”, to wspaniały początek nauki czytania. Proste i zabawne historie są dziełem wybitnych polskich autorów. Opowiadania napisane są krótkimi zdaniami. Bardzo duża czcionka ułatwia czytanie, a zamieszczone po bokach stron wyrazy w ramkach służą do ćwiczenia głoskowania. Ilustracje najlepszych polskich twórców są harmonijnym uzupełnieniem czytanego tekstu. Forma książek zgodna jest z zaleceniami metodyków. źródło opisu: materiały wydawcy
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Skorosze" - dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. I (1 egz.)
Filia "Gołąbki" - dzieci
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. I (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Edipresse Książki)
Ze "Spiżarni rolnika" dowiesz się, jak planować oraz troszczyć się o swoje uprawy i zbiory. Poznasz tajniki i sposoby przechowywania oraz przerabiania własnych wyrobów, dostaniesz też wskazówki dotyczące upraw warzyw, zbóż, hodowli zwierząt i produkcji mleka. Znajdziesz tez przepisy na przetwory - ajwar, keczup, ogórki kiszone. Dowiesz się, jak suszyć grzyby i zrobić kiełbasę.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 REWERS (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339.138 REWERS (1 egz.)
Książka
W koszyku
U góry okł. : Odpowiednia żywność lekarstwem na najczęstsze choroby i dolegliwości.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 339.138 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Czy wiesz, co jesz? : leksykon dobrych zakupów / Kasia Bosacka. - Poznań : Wydawnictwo Publicat, 2019. - 336 strony : ilustracje kolorowe ; 21 cm.
Egzotyczne oleje, które cudownie leczą raka, jagody pożerające tkankę tłuszczową we śnie, napoje oczyszczające krew, sproszkowane wodorosty odpędzające złe moce. Media, a zwłaszcza internet, pełne są mitów na temat żywności i żywienia, zachęt do jedzenia pączków z buraków, „kotletów” z kaszy manny czy picia kawy z olejem kokosowym. Czas na porządek w tym śmietniku informacyjnym! "Czy wiesz, co jesz? Leksykon dobrych zakupów" Katarzyny Bosackiej pomoże odnaleźć się w zalewie opinii i masie produktów, by robić racjonalne, zdrowe i tanie zakupy. Dowiesz się z niego m.in., że olej kokosowy jest gorszy niż smalec, mleko sojowe czy migdałowe nigdy nie zastąpi krowiego, a gluten jest… pyszny i zdrowy. źródło opisu: materiały wydawcy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Skorosze"
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 613 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Żywność a zdrowie i prawo / Henryk Gertig, Grażyna Duda. - Wyd. 2 uzup. - Warszawa : Wydaw. Lekarskie PZWL, 2004. - 339 s. : rys. ; 24 cm.
Akty prawne s. 327-331 i przy rozdz. Indeksy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 61 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
W prezentowanym, drugim, wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 57 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: "The acid alkaline food guide : a quick reference to foods & their effect on pH levels" 2013.
Książka odnosi się nie tylko do pojedynczych produktów spożywczych, takich jak warzywa czy owoce, ale zawiera także popularne kombinacje potraw, a nawet często spotykane dania typu fast food. W każdym z tych przypadków dowiesz się, czy dany pokarm jest zakwaszający czy alkalizujący i będziesz mógł sprawdzić w jakim stopniu oddziałuje on na organizm. Ramki z dodatkowymi informacjami wplecione w tekst, dzięki zawartym w nich wskazówkom, pozwolą Ci dokonywać jeszcze lepszych wyborów żywieniowych. Autorzy prezentują proste metody oceny stopnia zakwaszenia własnego organizmu oraz sposoby szybkiego odkwaszania, a ich zastosowanie gwarantuje pozbycie się wielu dolegliwości. Podręcznik również obala mity na temat równowagi pH, a także udziela cennych wskazówek dotyczących suplementacji. Wszystkie zaprezentowane w książce dane powstały w oparciu o badania przeprowadzone specjalnie, by wykazać wpływ poszczególnych pokarmów na równowagę kwasowo-zasadową ciała.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Skorosze"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 613 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia "Niedźwiadek"
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 REWERS (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 66 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Oddział "Czechowice" Wypożyczalnia dla Dorosłych Nr 116
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338 (1 egz.)
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 338 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Jak czytać i rozumieć etykiety / Magdalena Jarzynka-Jendrzejewska, Ewa Sypnik-Pogorzelska. - Warszawa : Wydawnictwo RM, copyright 2023. - 126, [2] strony : fotografie, ilustracje ; 24 cm.
Na okładce: Dietosfera.
Co oznacza E300? Czy amarant jest szkodliwy? Czy syrop glukozowo-fruktozowy to też cukier? Etykiety umieszczane na opakowaniach produktów spożywczych mają funkcję nie tylko marketingową, lecz także - a może przede wszystkim - informacyjną. Umiejętność ich czytania pomoże ci w dokonywaniu właściwych wyborów żywieniowych, ponieważ wskazują m.in., jaką kaloryczność ma produkt, jaki jest jego skład, jakie substancje odżywcze zawiera, czy ma dużo soli lub cukru. Informacje te są szczególnie ważne dla osób, które cierpią na różnego rodzaju schorzenia, np. na cukrzycę, nadciśnienie, alergie czy zespół jelita drażliwego. Z książki dowiesz się: jak rozszyfrować informacje zawarte na etykietach, jak unikać pułapek zastawianych na nas przez producentów żywności, jakie produkty wybierać, a z jakich zrezygnować. Znajdziesz tu także przepisy na podstawowe produkty takie jak masło, jogurt, twaróg czy pieczywo, które możesz przygotować w domu bez użycia konserwantów, barwników i sztucznych dodatków. źródło opisu: materiały wydawcy
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
"Czytelnia Nr XIX" - ul. Kolorowa 17
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej